Stichting

De Brabantse Hoeders

Humor in Brabant’ nieuw project Brabantse Hoeders

UITNODIGING WEDSTRIJD VOOR AMATEURSCHILDERS 

Brabantse Hoeders

Brabantse Hoeders zijn vrouwen en mannen uit alle delen van Brabant. Ze zijn ooit onderscheiden met de Brabant Bokaal. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant reikt deze prijs jaarlijks uit aan Brabanders die zich langjarig als vrijwilliger hebben ingezet voor de natuur en de cultuur van Brabant. De laureaten hebben zich verenigd in de Brabantse Hoeders. Commissaris van de koning Wim van de Donk is de voorzitter. Voorbeelden van recente jaarlijkse projecten zijn de Brabant Stoet in Bergen op Zoom  (2018), de Brabantse Open Kerkendag (2017) en aandacht voor de Brabantse zandpaden (2019). Dit jaar (2020) staat de ‘Humor in Brabant’ centraal.

Voor dit laatst vermelde project nodigen de Brabantse Hoeders amateurkunstenaars uit om mee te doen aan een vrijetijdswedstrijd om dit thema beeldend te verwerken. Als leidraad en inspiratiegegeven wordt voorgesteld om de prenten van wijlen Cees Robben uit Goirle ter hand te nemen. Zie op internet; ‘Cees Robben Prent van de week’.

De keuze voor materiaalgebruik of stijl is geheel vrij. De winnaar ontvangt een prijs ter waarde van 500 euro. De schilderijen (twee dimensionaal werk) moeten uiterlijk 31 juli 2020 klaar zijn en aangemeld via een digitale inzending. Komend najaar worden alle geselecteerde kunstwerken geëxposeerd in een grote overzichtstentoonstelling ergens in Brabant.

De vakjury bestaat uit professionele vakmensen uit de kunstwereld. Via een digitale voorselectie worden de werken aangewezen welke in aanmerking komen voor de expositie. Leidraad voor de keuze zal zijn: de verbeelding van het thema, originaliteit, authenticiteit, zeggingskracht en kwaliteit van het beeld. Aanleveren van beeldmateriaal (digitaal in 300 dpi met titel, techniek, formaat en materiaal) voor 31 juli a.s. via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kunstwedstrijd     

Gestreefd wordt om een aantal schilderijen op te nemen in brochure.      

De projectleider van de schilderwedstrijd/expositie is Harry Verhoeven, lid van de Brabantse Hoeders. Hij kan desgewenst nadere informatie geven:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-53228519               

Inschrijven kan via dit formulier